Vinyl vs. streaming

Jesper Buch i Løvens Hule om vinyl vs. Spotify:

"Fundamentalt er det bare forkert for mig at gå tilbage igen.... jeg vil gøre verden lidt bedre, og det virker forkert at gå retur."

Kære Jesper, selvom man går tilbage rent teknologisk, kan man sagtens gå frem. Eller rettere, netop fordi vi hele tiden går frem teknologisk, må vi nogle gange gå tilbage for at gå frem.

Spotify er fantastisk, men har sine åbenlyse begrænsninger mht. lydkvalitet, lytteoplevelse og endeløse valgmuligheder. 

Ingen teknologi kan efterligne den taktile og analoge oplevelse af at tage en plade ud af reolen, trække den ud af papircoveret, lade diamantnålen skære sig bølgende blidt igennem de tætliggende lameller i det blanke, sorte stykke vinyl, der snurrer rundt om sig selv. 

Kald mig bare romantiker, men vinylsalget toppede altså igen i 2017 inden for de sidste 25 år, og segmentet der går tilbage til vinylen er stærkt stigende. Fordi den analoge musikafspilning kan tilbyde en bedre kvalitet end den digitale streaming kan. Og så tror jeg også, at begrænsningen i valgmulighederne i pladereolen er en befrielse for mange i en tid, hvor vi konstant skal tage stilling blandt endeløse valgmuligheder.  

Derfor er vinyler også en del af musikforbruget i fremtiden. Fordi det gør verden lidt bedre. 

28768502_10155161089101790_277977050_o.jpg